Image: 

De fundamentele waarden

Nederlands

Op de naturisten camping La Genèse worden tijdens het hoog seizoen niet minder dan 1200 vakantiegangers per dag ontvangen. Gezien het grote aantal bezoekers is het doen respecteren van de fundamentele waarden en vooral van de naaktheid van een ieder dan ook geen eenvoudige taak.

Maatregelen die het respect voor het naaktzijn bevorderen

Om het verblijf van een ieder in de beste omstandigheden plaats te laten vinden, hebben wij ervoor gekozen verschillende maatregelen in te voeren om het respect voor de naturisme regels te bevorderen. Regels die door de Franse Naturisten Federatie zijn vastgesteld voor vakantiegangers en voor eigenaren, met het doel de naturisten waarden intact te houden.
     •  Bij uw aankomst zal men u vragen een “naturisten gedrag en houding” verklaring te tekenen, welke inhoudt dat u en uw gezin de
        naturisme waarden tijdens uw verblijf zult respecteren,
     •  Breng uw kinderen naakt naar de Mini Club om hen te helpen zich aan deze levensstijl aan te passen,
     •  Een deel van het entertainment en de wedstrijden zijn uitsluitend toegankelijk in het geval u naakt deel neemt,
     •  Met het doel de naturisten filosofie te doen respecteren en dus het respect voor het naaktzijn, helpen wij u hieraan herinneren door
        middel van grappige borden met het thema ‘Vivons nature, vivons nus’ (Leven in de natuur is naakt leven).

Strijden om de waarden te behouden

Dit bord zal u bekend voorkomen tijdens uw wandelingen over de camping paden. Het bord is neergezet bij de stacaravans van eigenaren en onderstreept hun inzet om naaktheid op hun standplaats te respecteren en te doen respecteren.

Tieners en naaktheid:

Terwijl het naaktzijn natuurlijk en bevrijdend werkt tijdens de kindertijd, kan het naturisme tijdens de pubertijd soms moeilijk zijn. Een veranderend lichaam, een ontwikkelende seksualiteit die ze moeten leren beheersen, maakt het naaktzijn tegenover anderen een uiterst gevoelige kwestie, die zelfs onoverkoombaar kan zijn.
Wij zijn ons goed bewust van deze problematiek en geven er de voorkeur aan tieners in alle rust te begeleiden. Het is in La Genèse dan ook toegestaan dat verlegen tieners een omslagdoek dragen, om hen stap voor stap te begeleiden naar het welzijn dat het naturisme teweeg brengt, zonder dat de glans er voor hen af gaat.
En toch, om de tieners te helpen deze stap te maken, organiseren wij speciaal voor hen verschillende activiteiten zodat zij kunnen wennen aan het naaktzijn en er plezier in kunnen krijgen.

Een millieubewust beleid:

Deel uitmaken van een grote naturisten familie, dat betekent ook het waken over de bescherming van onze planeet, voor de komende generaties, door een milieubewuste houding aan te nemen:

• Een ‘Evenwicht’ overeenkomst met het elektriciteitsbedrijf EDF
De Village Center groep, waar camping La Genèse toebehoort, sluit elk jaar een ‘Evenwicht ‘ contract af met het elektriciteitsbedrijf EDF die in ruil een financiële investering doet door 10 miljoen KWh aan groene energie te produceren (windmolens, zonnepanelen, geothermische energie en waterkracht), wat gelijk staat aan het jaarlijkse elektriciteitsgebruik van het Village Center hoofdkantoor en 80% van de vakantiedorpen in heel Frankrijk.

• Het ‘Clé Verte’ label
Het Domaine de La Genèse heeft het ‘Clé Verte’ label toegekend gekregen. Dit is de belangrijkste erkenning voor milieubewuste toeristische etablissementen en is gebaseerd op 7 kenmerken: Een milieubewust water, energie - en afvalbeheer, een verantwoordelijk inkoopbeleid, het bevorderen van een milieubewuste levensstijl en het algemene milieubewustzijn.

• Een beplantingscampagne voor het vakantiedorp
Elk jaar ondernemen we acties voor het onderhoud en de herbeplanting van het Centrum.

Breng uw vakantie door in een naturisten paradijs, gelegen in een beschermde natuurlijke omgeving, waar u het naaktzijn veilig kunt beoefenen en de samenhorigheid kunt beleven. Laten we samen waken over onze fundamentele waarden.