Image: 

Mijn eerste stappen in het naturisme

Nederlands

Durf de eerste stap te nemen…

Het naturisme ontdekken en zich los maken van een samenleving waarin teveel wordt nagedacht over hoe het hoort, dat is op elke leeftijd mogelijk. Er zijn diegenen die zo gelukkig waren om van jongs af aan met deze levensstijl te zijn opgegroeid, terwijl anderen deze als volwassenen ontdekken en een bewuste keuze maken om op een andere manier te gaan leven.
Het naaktzijn is een daadwerkelijke bron van plezier en van welzijn die door de meesten onder ons ervaren wordt, of dit nu op het strand is, na een douche of bij het zwembad, een vrij lichaam waarvan de huid kan ademen, ver van de ketenen van de onderdrukkende kleding.
Geconfronteerd met deze vervulling, zijn we allemaal geneigd om op de een of andere dag het plezier te verlengen... Dus waarom neemt u vandaag deze stap niet, en besluit u niet anders te gaan leven om u compleet te voelen en dit met anderen te delen, in alle verdraagzaamheid?
Stort uzelf in de zoektocht naar vrijheid in een vakantiepark, en meng u onder de andere vakantiegangers die naar dezelfde sensaties op zoek zijn; u zult snel gewend raken aan de gezelligheid en de eenvoud van deze grote naturisten familie.

Een verlegen begin…

Zoals bij alle eerste keren is het nooit eenvoudig om zich in het openbaar uit te kleden. Bang voor vooroordelen, bang voor de blikken van anderen, om belachelijk gevonden te worden of om iemand die we kennen tegen te komen… Het is geen gemakkelijke taak om over de vooroordelen heen te stappen, om onze opvoeding en al onze angsten opzij te schuiven om in vrede met zichzelf te kunnen leven.
U stelt zich veel vragen, of u nu onder alle omstandigheden naakt moet blijven, of niet? Hoe zal men reageren op uw naaktheid en hoe zal uw eigen reactie zijn op het naaktzijn van anderen?
Maakt u zich geen zorgen, tijdens uw verblijf, er vanuit gaand dat het uw naturisten ‘doop’ is, zullen de oudgedienden u helpen en begeleiden in het proces van uw persoonlijke groei en van uw eenwording met de natuur. U zult zelfvertrouwen krijgen en kunnen genieten van deze betoverende stap.
De cijfers spreken voor zich.

Enkele statistieken die het enthousiasme voor deze levensstijl onderstrepen

•  500 000 personen beoefen elk jaar naturisme in Frankrijk.
•  16% van de fransen zijn bereid om een naturisme ervaring te beleven.
•  56% van de fransen gelooft dat het naturisme tolerantie verhogend werkt.
•  71% van de fransen is niet gechoqueerd door het beoefenen van naturisme.
•  1,5 miljoen toeristen in totaal komen elk jaar naturisme in Frankrijk beoefenen.

Zij vertellen over hun ervaringen

• Sophie B. (16 jaar): Ik ben als klein meisje met mijn ouders begonnen. Destijds stelde ik mezelf eigenlijk niet zoveel vragen, ik vond het feitelijk wel stoer om helemaal bloot met mijn vriendinnen over de camping te lopen. Maar ik begon het rijke gevoel van vrijheid pas te begrijpen toen ik ouder werd. Nu vind ik het soms wel moeilijk om me uit te kleden in het bijzijn van jongeren van mijn leeftijd, maar uiteindelijk gaat het ongemakkelijk gevoel over in het welzijnsgevoel, hetzelfde dat ik tijdens mijn eerste naturistenvakanties voelde.

• Eliot M. (68 jaar): Ik moet zeggen dat naakt gaan vroeger niet zo heel gewoon was, het was een bewijs van revolutionair denken. Voor mij was het de eerste keer in 56, in augustus. Samen met mijn vrouw zijn we de uitdaging aangegaan: Naakt vakantie houden om te voelen hoe dat zou zijn. Vanaf het moment dat we op de camping aankwamen heeft de gezelligheid en de goede sfeer ons aangesproken. Hierna was het naaktzijn eenvoudig, alsof het zo hoorde. En sinds die tijd gaan we elke zomer op weg naar de vrijheid.

• Stéphane R. (35 jaar): De eerste keer was tijdens een moment van gekheid met vrienden toen we tieners waren. Gegeneerde lachjes, we voelden ons zo belachelijk maar uiteindelijk vonden we het gevoel van compleetheid heerlijk, het vrij zijn, de wind voelen, hoe de zon je huid streelt, we hadden zoiets nog nooit eerder meegemaakt. Nu ben ik gelukkig getrouwd en de gelukkige vader van mijn kleine meiske Lea; ik laat mijn kleine gezinnetje graag kennismaken met de gelukzaligheid van het naakt leven.

• Melanie F. (30 jaar): Ik ben net als de meeste mensen begonnen met topless op het strand zonnen en door de naturistenstranden van Zuid Frankrijk te proberen. Dat vond ik prettig, maar ik had behoefte aan iets anders, aan het met elkaar delen en vooral aan naakt leven, niet alleen op het strand. Vakanties in een naturisten vakantiedorp waren voor mij een echte openbaring. Ik zat nooit zo lekker in mijn vel en heb nu eindelijk geleerd mezelf te accepteren en van mezelf te houden. Ik voel me nu dan ook als herboren.
U zult genieten van gevoelens die niet te beschrijven zijn, een stap in uw leven om te ontdekken wie u echt bent.
Twijfel niet langer en neem ook de weg naar de vrijheid… als u het naakt zijn eenmaal geprobeerd heeft… zult u moeite hebben om de weg naar het dagelijks leven opnieuw op te pakken. Naturisme dat beleeft men hier en nu…