Image: 

Naturisme: de andere manier van leven

Nederlands

Het beoefenen van naturisme is voor alles de wens tot eenwording met de natuur en de verschillende elementen: Het water, de lucht, de zon en de aarde. Het stimuleert het welzijn, de vrijheid van lichaam en van geest, in een omgeving waar over het naakt leven is nagedacht.

Oefen het naturisme uit om uzelf beter te leren kennen

Het naturisten naaktzijn getuigd ervan dat we ons ver positioneren van de clichés van perversiteit die sommigen eraan verbinden, en het terug gaan naar de gezonde, gedeelde en natuurlijke herkomst van de mens: Naakt samen leven om de sociale drempels af te breken.
Het onderzoeken naar en het leren kennen van ons diepste ik, het zichzelf volkomen accepteren en zijn eigen integriteit respecteren, maar ook die van anderen, waardoor een ieder een vervulling en vrijheid vindt, als ook de acceptatie van ons lichaam, waar we soms zo veel moeite mee hebben, zeker in het geval van een handicap.

Naturisme: Een natuurlijke manier van ontspannen

Door een stressvol leven en een drukke agenda zijn het lichaam en vooral de geest vaak het slachtoffer van allerlei soorten aanvallen. Door ervoor te kiezen om zich te ontdoen van alle spanningen, door het beoefenen van naaktheid buiten, en het laten ademen van het natuurlijke naakte lichaam, vindt de naturist rust en welzijn en geniet van deze unieke momenten om zich op zichzelf te concentreren... en op het essentiële.
Ver van de druk van het dagelijkse leven, doen naturisme liefhebbers energie op en komen tot zichzelf terwijl zij hun huid vrij laten ademen. Heilzaam voor het lichaam en de geest is deze praktijk een kunstvorm waarin wordt opgeroepen tot meer tolerantie en sociabiliteit, maar ook en vooral om meer met elkaar te delen en beter naar elkaar te luisteren. Gebaseerd op fundamenteel menselijke waarden, zijn er vandaag de dag steeds meer aanhangers. Een ieder kan zichzelf aan het zonlicht blootstellen, en zichzelf zijn zonder vooroordelen. Deze gedeelde naaktheid werkt drempelverlagend en helpt bij de zelfacceptatie, maar ook bij de acceptatie van anderen.

Een geweldige drager van tolerantie en ontwikkeling

Door het wissen van de sociale afkomst, is deze nieuwe manier van leven betrokken bij het leerproces op basis van tolerantie en de individuele ontplooiing van het kind om anders op te groeien, in een veilige en vriendelijke omgeving waar vooroordelen geen plaats hebben.
Voor sommigen een leerzaam beginsel, wordt het naturisme meestal tijdens meerdere generaties door families met kinderen beoefend, tijdens bijvoorbeeld een vakantie in een naturisten park. Jonge volwassenen in de wording, komen ze tot bloei en krijgen ze zelfvertrouwen, dankzij het opgroeien met bevrijdende principes die hen leren om open-minded te zijn, om anderen en zichzelf te respecteren en door nieuwsgierig en creatief door het leven te gaan.

Leven in harmonie met de natuur

Wees één met de elementen, leer uzelf te accepteren zoals u bent en van uzelf te houden, ver van de druk van de samenleving, maar ook door voor de natuur te zorgen voor later, voor onze kinderen, en door een milieubewuste levensstijl aan te nemen, dat is de kracht waar het geluk van een hechte beweging op gebaseerd is.

Het naturisme heeft u veel te bieden… luister naar uw lichaam en durf de verandering aan.