Image: 

De Socnat: een belangrijke bondgenoot voor La Genèse

Nederlands

Een aarzelend begin

Het is niet altijd eenvoudig om bergen te verzetten en je stem te laten horen als je de enige bent die een idee uitdraagt. Albert Lecocq, een karaktervol man met een alerte geest en een zienersblik, was een naturist met de stellige overtuiging dat deze levenskunst weldadig was voor de geest en in ruimere zin voor welzijn en persoonlijke ontplooiing. Hij nam in 1950 het moedige besluit om de aanhangers van zijn zaak te verenigen rond een project dat voor die tijd heel erg uit de pas liep: het beoefenen van naaktheid in een gemeenschap. Het eerste naturistenvakantiecentrum van Europa werd een feit: het CHM Montalivet, gelegen op de landtong van de Médoc, een locatie die nu gewoon niet meer weg te denken is!

Lichamelijke activiteiten in de buitenlucht, heilzame zonnestralen op je huid, de ander en zijn verschillen accepteren, maar ook leven in een gemeenschap in volledige harmonie met de natuurlijke elementen… de naturistenfilosofie is gebaseerd op eenvoudige waarden, voor een terugkeer naar onze roots. Vanwege het groeiende succes van deze nieuwe, bevrijdende manier van doen, en na vier jaar amateuristisch beheer van het CHM, richtte Albert Lecocq in 1954 de basis op van wat wij nu zijn: de Socnat: een instelling gewijd aan het beheer en de exploitatie van naturistische vakantiedorpen.

3 campings: 3 sferen

Aangemoedigd door de veelbelovende start van het CHM heeft SOCNAT al snel twee andere naturistencampings aangekocht:

-         Naturistencamping Le Domaine de La Genèse, gelegen in Méjannes-le-Clap, in de Gard

-         Naturistencamping Le Clapotis, gelegen in La Palme, in de Aude.

 

Drie heel verschillende vakantiedorpen, zodat iedereen de plek kan kiezen waar hij het beste en ongestoord zijn naturisme kan beleven. In de Gironde, de Gard of de Aude… aan de oceaan, in het binnenland of op een keitjesstrand, drie verschillende sferen voor gemeenschappelijke waarden en faciliteiten:

milieuvriendelijke stacaravans, chalets en Ecolodges tenten van goede kwaliteit, sanitair met zonnepanelen voor warm water maar ook ruimtes waar de natuur de baas is, zodat iedereen, ongeacht zijn leeftijd, situatie, wensen of behoeften, zich volledig kan ontplooien tijdens zijn nudistenvakantie.

Twee partners voor een aanbod dat bij u past

Om u de kans te bieden het naturisme open en bloot en als een echt expressiemiddel te beleven, om te beantwoorden aan specifieke geografische wensen maar ook en vooral om u de garantie te bieden dat u verblijft op een locatie waar het respect van de ander een fundamentele waarde is, heeft SOCNAT vertrouwen geschonken aan twee voortreffelijke partners.

Sterk verankerde naturistenwaarden, gezelligheid en één zijn met de natuur: op camping Les Aillos in Caraman, bij Toulouse en Le Petit Arlane in Valensole kunt u ervaren wat het is om u echt vrij te voelen….. als we eindelijk onszelf worden… met al onze verschillen!

SOCNAT biedt u meer dan alleen een vakantie op een naturistenvakantiecamping, u krijgt de kostbare kans u te bevrijden van alles wat u remt… kleding… een te zwaar lichaam…. of een te conventionele geest. Wie in is voor persoonlijke ontwikkeling…. is in voor Socnat.