Image: 
Image: 
Image: 
Image: 
Image: 
Image: 
Image: 

La Cèze met kiezelstranden…

Nederlands

De rivier La Cèze, die zijn oorsprong in de Lozère vindt en het departement de Gard doorkruist, is een belangrijk onderdeel van het campingleven. Met een rechtstreekse toegang vanaf de camping loopt de rivier voor meer dan 800 meter over het campingterrein en het water biedt een leuke speelruimte en een geweldige plek om te ontspannen.

Stranden om heerlijk op uit te rusten

Door langs de rivier te lopen vanaf de Prairie buurt tot het uiterste einde van de Sauvage wijk ontdekt u verschillende strandjes van kiezels en van zand. De rivier La Cèze brengt net dat extra vleugje frisheid dat we tijdens de warme zomers zo waarderen.

La Cèze om in te zwemmen

De boomrijke rivierbanken hebben soms grote rotsen waarvanaf u heerlijk in het water kunt springen. De diepte van de rivier verschilt van plek tot plek, waardoor de allerkleinsten in alle veiligheid kunnen spetteren en de groteren wat verder door kunnen zwemmen. Maar opgepast; op sommige plaatsen is de rivier flink diep.
En nu is het aan u om op ontdekkingstocht te gaan en het juiste stekkie te vinden om uw handdoek neer te leggen en fijn te gaan zwemmen!

Het ontdekken van La Cèze met de kano!

De camping La Genèse stelt zes kano’s ter beschikking waarmee u de rivier la Cèze kunt verkennen. Maar pas op voor de piraten die deze tochten vaak in echte watergevechten omtoveren!

Vissen

Vergeet vooral uw visspullen niet als u naar La Genèse komt. Er zijn allerlei soorten vissen in de rivier: Alvers, witvissen, karpers, kopvoorns, barbelen, blankvoorns, riviergrondels en forellen. U hoeft alleen maar een stuk uit de buurt van de zwemzones op een kalm plekje te gaan zitten om in alle rust uw lijntje uit te kunnen gooien.

En in de namiddag zult u genieten van een fijne wandeling langs de rustige rivier die ‘s middags zo levendig is.